Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

De 8 bekendste fabels over het bleken van tanden

Witter Gebit Fabels over het bleken van tanden zelf

Er zijn veel fabels omtrent het laten bleken of zelf bleken van de tanden. Hieronder lees je de meest voorkomende, voorzien van deskundige tekst en uitleg.

1. Bleken heeft schadelijke effecten

Er is veel te doen om waterstofperoxide, dat nog regelmatig een bestanddeel is van een tandenbleekset of waar je mee te maken krijgt bij een tandartsbehandeling of bleekstudio. Peroxide heeft een oxiderende werking, en zorgt voor demineralisatie van het gebit, wat het kwetsbaar maakt. Ook verwonding van het tandweefsel en celbeschadiging van de tandpulp zijn veel voorkomende gevolgen door het vrijkomen van schadelijke chemicaliƫn.

Sinds 1 november 2012 zijn er strengere regels verbonden aan het tanden bleken met waterstofperoxide. Zo geldt er een bepaald percentage dat een bleekmiddel nog wettelijk mag bevatten. Toch blijft het onverstandig om waterstofperoxide in contact te doen komen met je gebit.

Onze producten bevatten juist geen waterstofperoxide, maar het 100% veilige whitening ingrediƫnt ftalimidohydroxycapronzuur (PAP), dat niet alleen de tanden beschermt, maar ook zorgt voor toevoeging van verloren gegane mineralen, waardoor de tanden sterker worden. Het PAP tanden bleken van Witter Gebit is dus een fantastische ontwikkeling op het gebied van tanden witten.

2. Alleen de tandarts kan veilig en makkelijk bleken

De tanden bleken bij de tandarts betekent doorgaans dat er wordt gewerkt met het schadelijke waterstofperoxide. De tandarts is de enige die wettelijk gezien een hogere concentratie hiervan mag gebruiken voor het uitvoeren van behandelingen, namelijk maximaal 6%. Ter vergelijking: voor thuisgebruikers is dit aanzienlijk lager, namelijk 0,1%. Het voordeel van zoā€™n tandartsbehandeling is dat je snel resultaat ziet.

Kies je echter voor tanden bleken thuis met een product van Witter Gebit, dan heeft dat als positief effect dat je juist door het ontbreken van dit schadelijke ingrediƫnt zorgt voor het bouwen aan een goede mondgezondheid, tegelijkertijd helpt met je tanden natuurlijk wit maken.
Tevens liggen de kosten van het tanden bleken bij de tandarts gemiddeld tussen de 200 en 400 Euro.

Ook ontvang je bij Witter Gebit altijd een zeer gemakkelijk op te volgen gebruiksaanwijzing bij de aanschaf van een bleekset, zodat er niets verkeerd kan gaan en je uiterst comfortabel veilig tanden bleken kunt vanuit huis.

3. Bleken maakt mijn tanden gevoelig

Onze whitening-producten bevatten naast PAP ook kaliumnitraat, dat tandgevoeligheid juist tegengaat doordat het als functie heeft de zenuwen te kalmeren. Er is dus geen sprake van gevoeligheids- of pijnklachten als je kiest voor bleken met een Witter Gebit-artikel.

4. Het maakt niet uit voor welk bleekmiddel je kiest

Dat maakt wel degelijk uit. Net als met eigenlijk ieder ander product is er veel verschil in kwaliteit, en dus ook prijs. Natuurlijk wil je uitsluitend het beste voor je gebit, dus het is belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardig product voor het tandenbleken thuis. Dat betekent dat het vrij dient te zijn van het schadelijke waterstofperoxide of carbamideperoxide (dat tijdens het afbreken ook waterstofperoxide vormt). Verder geldt dat goedkoop ook in dit geval meestal duurkoop is.Ā 

5. Bleken van tanden is erg duur

Dat ligt eraan waar je voor kiest. Een behandeling bij de tandarts of mondhygiƫnist kost inderdaad al snel een paar honderd euro. Voor het aanschaffen van een eigen Witter Gebit Tandenbleekset ben je doorgaans slechts enkele tientjes kwijt, terwijl de kwaliteit ervan hoog is en het resultaat uitstekend. Het thuis bleken is daarmee voordeliger.

6. Slechts tijdelijk genieten van wittere tanden na whitening

Hoelang je kunt genieten van je wittere gebit, is voor een groot deel afhankelijk van hoe je ermee omgaat. Hoewel een de wittere tandkleur tot wel 18 maanden zichtbaar kan zijn, zijn er externe factoren die deze periode kunnen inkorten. Denk aan gebruik van frisdrank, thee, koffie en wijn. Ook bepaalde vruchten kunnen een rol spelen, zoals eten van kakiā€™s en avocadoā€™s.

Om langdurig te profiteren van de wittere tandkleur kun je je gebit regelmatig (wekelijks/maandelijks) bijhouden met behulp van het toepassen van whitening strips van Witter Gebit.

7. Met kronen of facings mag je niet bleken

Tanden bleken met kronen of facings, heeft geen enkele invloed op het uiteindelijke resultaat, geen negatief effect op de materialen zelf, en is ook qua mondgezondheid niet minder veilig.

De originele kleur van de bruggen of kronen verandert niet door gebruik van een whitening gel. Integendeel zelfs, want de eventuele hierop ontstane aanslag en vlekjes worden ook verwijderd tijdens de bleekbehandeling.

Met het bleken van je eigen tanden kan er wel een kleurverschil ontstaan ten opzichte van de kronen/facings. Vrees je dit of is hier al sprake van, neem dan contact op met je tandarts. De oplossing ligt dan in het eventueel krijgen van kronen of facings die een fractie lichter zijn van kleur, waardoor het verschil zoveel mogelijk geminimaliseerd wordt.

8. Whitening tandpasta zorgt voor wittere tanden

Met het aanschaffen van de meeste whitening tandpasta's lijk je afgaande op de naam van het product te kiezen voor een tandpasta die je tanden witter maakt. Dit is echter vaak misleidend.Ā Meestal bevat het een toegevoegdeĀ optische witmaker. Daardoor lijken je tanden witter te zijn geworden, maar zijn het in werkelijkheid niet.

Het poetsen van je tanden blijft uiteraard belangrijk. Een kwalitatieve tandpasta voor witte tandenĀ met remineraliserende bestanddelen en een echte whitening formule volstaat wel. Regelmatig poetsen hiermee draagt bij aan het krijgen en behouden van wittere tanden.

Hier en daar wordt ook nog wel eens bakingsoda genoemd om mee te poetsen, maar dat raden we pertinent af. Bakingsoda kan het glazuur van je tanden ernstig en zelfs onherstelbaar aantasten.

PAP Tanden Bleken

Bij traditionele tandenbleekmethoden, zoals die worden toegepast door tandartsen of andere bedrijven, wordt vaak peroxide gebruikt. Echter,Ā Witter Gebit vermijdt peroxide vanwege mogelijke bijwerkingen zoals gevoelige tanden, beschadiging van het tandglazuur en irritatie van het tandvlees.

PAP en peroxide bleekmiddelen delen een oxiderende werking om vlekken te verwijderen, maar het cruciale verschil zit in de veiligheid ervan. PAP is aanzienlijk veiliger omdat het geen negatieve invloed heeft op je tanden en de vervelende bijwerkingen vermijdt.Ā Witter Gebit zorgt ervoor dat je stralende glimlach niet ten koste gaat van de gezondheid van je tanden op de lange termijn.

Eigen Tanden Bleken met PAP

PAPĀ heeft de kracht om vlekken op je tanden te oxideren en de moleculen die verantwoordelijk zijn voor bruine aanslag op tandenĀ aan te pakken. Door de formule in te laten werken op het tandglazuur, breekt PAP de verkleurde moleculen af tot kleinere, lichtere deeltjes, waardoor je tanden witter worden. Je tandenglazuur wordt echter niet door de Witter Gebit formule door aangetast, zo kun je met een gerust hart je eigen tanden bleken.