Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

★★★★★ 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Bruine aanslag op tanden? Ontdek hoe je dit kunt voorkomen en verwijderen

Bruine aanslag op tanden? Ontdek hoe je dit kunt voorkomen en verwijderen

Heb je ooit naar je tanden in de spiegel gekeken en gewenst dat ze witter waren? Helaas kunnen verkleuringen en bruine aanslag op je tanden dit esthetische aspect verstoren. Gelukkig zijn er een verschillende manieren om deze ongewenste tanderverkleuring te verwijderen en te voorkomen. Voordat we ingaan op de oplossingen, is het belangrijk om te begrijpen wat bruine aanslag op tanden veroorzaakt en wat de impact ervan is.

Wat is de impact van bruine aanslag op je tanden?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met witte tanden als aantrekkelijker, zelfverzekerder en succesvoller worden gezien dan mensen met verkleurde tanden. Dit kan een grote impact hebben op je sociale leven en carrière. Een mooie glimlach kan bijdragen aan een positieve eerste indruk, en kan je helpen om succesvoller te zijn in je carrière. Ook kan het tegengaan van tandverkleuring en bruine aanslag op tanden je zelfvertrouwen vergroten, waardoor je meer ontspannen en open bent in sociale situaties.

Een andere studie van de Leeds University of Psychology toonde aan dat bijna 70% van de mensen gelooft dat een witte glimlach je aantrekkelijker maakt voor het andere geslacht. Ongeveer 60% van de respondenten geloofde ook dat mensen met witte tanden succesvoller zijn in hun carrière. Een witte glimlach kan dus zeker helpen om een positieve indruk te maken op anderen en je sociale leven en carrière te verbeteren.

Wat veroorzaakt bruine aanslag en tandverkleuringen?

Bruine aanslag op je tanden wordt meestal veroorzaakt door een ophoping van tandplak en tandsteen, dit ontstaat in essentie door voedselresten en bacteriën die na verloop van tijd verharden. Door verschillende levensstijl factoren krijg je uiteindelijk tandaanslag. Denk hierbij aan het drinken van koffie, wijn of frisdrank.
In het bijzonder het eten van bepaalde soorten fruit zoals blauwe bessen, maar praktisch alle voedingsmiddelen kunnen ook bruine aanslag op tanden veroorzaken. Roken en bepaalde medicijnen kunnen hebben ook invloed op de vorming van bruine vlekken op je tanden. Dit is niet alleen onaantrekkelijk, maar kan ook leiden tot tandbederf of tandvleesontsteking.

Bruine aanslag op tanden verwijderen

  1. Dagelijkse mondverzorging

Een goede mondverzorgingsroutine is essentieel om bruine aanslag op tanden te voorkomen en te verminderen. Zorg ervoor dat je tenminste twee keer per dag grondig poetst met een tandenborstel met zachte haren, bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Gebruik voor het tandenpoetsen een goede tandpasta. Vergeet niet om ook de ruimtes tussen je tanden te reinigen met een tandenstoker.
Naast poetsen en dagelijkse reiniging met een tandenstoker, is het gebruik van een antibacterieel mondwater een effectieve manier om tandplak en aanslag tussen de tanden te verwijderen. Hiermee kun je de lastigere plekjes bereiken en verminder je bacteriële ophoping voor het behoud van een gezonde mond.

  1. Whitening Strips

Whitening strips zijn flexibele strips voorzien van een laagje tandenbleekgel. Deze breng je aan op je tanden zodat de bleekgel je tanden witter kan maken. Er zijn veel soorten whitening strips, waarvan er veel onhandig, schadelijk of ineffectief zijn. De whitening strips van Witter Gebit zijn anders, deze bevatten een unieke krachtige 3-in-1 formule die tandaanslag verwijdert en daarnaast onschadelijk zijn voor je gebit. Ze behoren tot de meest veilige en doeltreffende methodes om tanden te bleken en bruine aanslag zelf verwijderen.
De Witter Gebit 3-in-1 formule bevat zorgvuldig samengestelde ingrediënten die helpen om een stralend witte lach te creëren, terwijl tegelijkertijd je gebit beschermd wordt tegen gevoeligheid. Deze formule bevat onder andere HAp (hydroxyapatiet) en kaliumcitraat, die je tanden sterk houden en je tandglazuur beschermen. Bovendien bevat de Witter Gebit 3-in-1 formule het speciale bestanddeel: PAP (phthalimidoperoxycapronzuur). Dit actieve ingrediënt zorgt voor zeer effectieve whitening van je tanden en is veilig voor je gebit. Het is daarmee een perfecte vervanger voor het risicovolle waterstofperoxide.

  1. Beperk het gebruik van verkleurende voedingsmiddelen en dranken

Om bruine aanslag op je tanden te voorkomen kan het verstandig om de consumptie van verkleurende dranken te beperken. Sommige dranken staan bekend om hun vermogen om tanden te verkleuren. Probeer met name het overmatig drinken van koffie, thee, rode wijn en frisdranken te vermijden. Rode wijn bijvoorbeeld bevat veel kleurstof, suikers en zuren die zich kunnen hechten aan het tandglazuur en na verloop van tijd tot bruine aanslag op tanden kunnen leiden.
Naast dranken zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die bij kunnen dragen aan tandverkleuring. Met name suikerrijk voedsel en voeding met een hoog zuurgehalte kunnen het tandglazuur aantasten en verkleuring van de tanden veroorzaken.
Als je ze toch consumeert, spoel dan je mond met water na afloop en poets je tanden na ongeveer een uur om de kleurstoffen, suikers en zuren te verwijderen.

  1. Whitening Tandpasta

Het gebruik van whitening tandpasta kan helpen om tandaanslag te verwijderen en bruine vlekken op het tandoppervlak te verminderen, waardoor je tanden witter en helderder lijken. Helaas zijn de meeste whitening tandpasta’s zwak of kunnen nadelig zijn voor de gezondheid van je tandglazuur.
De Witter Gebit PAP+ Tandpasta is speciale tandpasta voor witte tanden. Deze is samengesteld om je tanden gezond en sterk te houden en bovendien verkleuringen en vlekken op het tandoppervlak te verminderen.
Zoals de naam al zegt bevat deze tandpasta onder andere het revolutionaire ingrediënt PAP (phthalimidoperoxycapronzuur), dit maakt deze tandpasta zo effectief en daarmee onderscheid het zich van ‘normale’ whitening tandpasta. Twee maal dagelijks poetsen met de PAP+ Tandpasta is aangeraden voor optimaal resultaat en een optimale mondgezondheid. Het is daarnaast een hele krachtige combinatie om deze te gebruiken naast de Witter Gebit whitening strips om zo de wittere tandkleur beter te behouden en om je tanden gezond en sterk te houden na het bleken.

Hoe kun je zelf tandaanslag verwijderen?

Een consistente dagelijkse mondhygiëne routine is essentieel om aanslag op je tanden tegen te gaan. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel met zachte borstelkop in combinatie met de Witter Gebit tandpasta om tandplak te verwijderen. Vergeet niet om ook grondig de plekjes aan de achterkant van je tanden en kiezen mee te nemen. 
Zorg ook dat je dagelijks een tandenstoker gebruikt om de plekjes tussen je tanden te reinigen en laat je helpen door een veilig whitening product zoals de whitening strips van Witter Gebit.

Wees zuinig op je tandglazuur

Tandverkleuring verwijderen met sterk schurende middelen zoals houtskool en baking soda wordt door tandartsen afgeraden. Deze kunnen namelijk je tandglazuur beschadigen vanwege het schurende effect op je tanden.