Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Je tanden bleken als je kronen hebt?

kronen bleken

Wie wil er nu geen witte tanden en een mooie glimlach, je tanden zijn namelijk het visitekaartje van je uiterlijk. Tegenwoordig is je tanden witter maken door ze te bleken enorm populair aan het worden. Door de verschillende procedures aan beschikbare vormen van strips en gels, is het nu voor iedereen betaalbaar en binnen handbereik. Thuis tanden bleken en aanslag verwijderen, om zo een stralend gebit te krijgen. Maar, hoe werkt het nu als je gebitskronen of facings hebt? Is dit niet schadelijk voor kunsttanden? En worden deze wel witter?

Wat zijn kronen en facings precies?

Een kroon is een restauratie van een tand of een kies. Het kan worden gemaakt van porselein of een metaallegering om zo het te repareren gedeelte te bedekken. Meestal wordt het gebruikt om de tand na schade te versterken, te beschermen of als een persoon een wortelkanaalbehandeling heeft ondergaan. Gaat er een tand verloren, dan kan de tandarts deze repareren door een kroon op het overgebleven deel aan te brengen. Een facing daarentegen is schildje wat gebruikt wordt om een gebit te verfraaien en te corrigeren.

Is het bleken van tanden schadelijk voor kronen of facings?

Het gebruik van strips voor wittere tanden of andere producten van Witter Gebitā„¢ is niet schadelijk voor implantaten, kronen of facings. De materialen die voor reparaties gebruikt worden zijn sterk, zo sterk zelf dat ze ook bestand zijn tegen verkleuring. Dit komt vanwege de aard van het materiaal, het reageert namelijk niet op de chemicaliĆ«n die worden gebruikt voor het bleken van tanden. Wanneer je zelf je tanden witter maken wil, is het dus geen probleem voor het hebben van gerepareerde tanden of kiezen.

De formule van Whitening Strips maakt het verschil

Was het bleken van tanden nog een van de meest gevraagde tandheelkundige ingrepen waarvoor je de deur uit moest, nu kun je met gemak vanuit huis whitening strips kopen. Uit menig onderzoek blijkt dat deze manier van het bleken van tanden veilig en effectief is, wanneer het protocol op de juiste manier wordt gevolgd. In onze samenleving is een witte perfecte glimlach niet meer weg te denken, als reactie daarop zijn er veel keuzes voor het bleken van tanden beschikbaar gesteld.

Denk hieraan als producten speciaal voor thuisgebruik zoals, tandpastaā€™s, gels, strips en meer. De gebruiker is zich er steeds meer van bewust van bepaalde risicoā€™s die verband houden met het bleken van tanden, zoals verhoogde gevoeligheid van tanden en tandvleesirritatie. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat er ook risicoā€™s zijn zoals, verruwing en verzachting van het tandoppervlak en kans op demineralisatie. Met de 3-in-1 formule van de whitening strips van Witter Gebit, neem je in een klap alle problemen weg die zich voor zouden kunnen doen wanneer je gewone tandbleekmiddelen gebruikt.

Door middel van veilige bestanddelen zoals, kaliumnitraat, hydroxy-apatiet en ftalimidoperoxycapronzuur worden tanden minder gevoelig voor warm, koud, cariƫs, kalkaanslag en ontstekingen. Met de 3-in-1 whitening-formule van de Witter Gebit Whitening Strips kun je je tanden bleken (eventueel met porseleinen kronen) zonder nadelige gevolgen. Ervaar het verschil van een wittere tint in 30 minuten, als normaal tandenpoetsen niet meer helpt.

Kronen bleken, doen of niet doen?

Tanden zullen bij iedereen na verloop van tijd gaan verkleuren, dit kan gebeuren door extrinsieke of intrinsieke oorzaken. Bekende boosdoeners voor extrinsieke (uitwendige) verkleuring en bruine aanslag op tanden zijn ons allen wel bekend, zoals:

  • Roken
  • Koffie
  • Thee
  • Wijn
  • Fruitzuren van bijv. rode bessen

Daarnaast is de intrinsieke (van binnenuit) tandverkleuring meestal een probleem waar men geen controle op heeft. Het heeft vaak te maken met veroudering, erfelijkheid, een bepaalde medische aandoening of door gebruik van voorgeschreven medicijnen. Aanslag van buitenaf ā€’ meestal veroorzaakt door genotsmiddelen ā€’ kunnen worden verlicht of zelfs worden verwijderd door de Witter Gebit Whitening Strips te gebruiken. Kortom: vlekken van buitenaf kunnen perfect worden verwijderd, vlekken van binnenuit zijn niet altijd, maar soms wel permanent.

Kun je tanden bleken met kronen?

Nu rijst de vraag voor menigeen die een kroon of een facing heeft, of die wel gebleekt kan worden? Helaas zijn dit soort reparaties net als intrinsieke vlekken, niet te bleken. Als deze eenmaal in de mond geplaatst zijn ā€’ of de tanden nu gekleurd of gebleekt zijn ā€’ de kleur van de kroon of facing blijft hetzelfde. Een optie blijft dan om het gebit te bleken, om daarna pas de reparaties uit te voeren of de kroon naderhand aan te passen aan de nieuwe wittere tandkleur.

Heb je een stralend wit gebit verkregen door een bleekbehandeling met de bleekstrips van Witter Gebit en heb je daar een kroon op aan laten passen, betekent niet dat whitening strips kopen weggegooid geld is. De kleur van een tandkroon kan dan niet veranderd worden, aanslag en vlekken kun je er wel mee verwijderen. Dus op de vraag: ā€˜Kun je tandkronen en facings laten bleken?ā€™ Kunnen we met een gerust hart zeggen: Met onze revolutionaire 3-in-1 whitening-formule is er geen reden om bezorgd te zijn.

Porseleinen kronen bleken

Of het nu gaat om kronen van porselein, composiet of keramiek: deze bestaan uit een ander type materiaal dan het natuurlijke glazuur van je tanden. Voor kronen geldt over het algemeen dat deze niet lichter worden door bleken.Ā De bleekgel heeft namelijk glazuur nodig om op in te werken en zo je tanden witter te maken.

Waarom de Whitening Strips van Witter Gebit

Er zijn veel tevreden klanten die voor Whitening Strips van Witter Gebit kiezen. Dat komt niet alleen door de zomer die eraan staat te komen, mensen hebben ook goede ervaring met onze producten. Door de vele positieve recensies merken wij dat er weinig producten online verkrijgbaar zijn, die de producten van Witter Gebit kunnen evenaren. Wij nemen dan ook kenmerken zoals comfort, kosten en het vermogen om gele of verkleurde tanden weer stralend wit te maken hoog op. Wij bieden whitening-producten van hoge kwaliteit en in verschillende vormen om uit te kiezen, met als doel:

  • Effectief thuis bleken met 3D Ultra Whitening Strips in een handomdraai, met een gel die niet schadelijk is, en voldoet aan de Europese wetgeving. Durf weer te lachen met wel 8 tinten wittere tanden.
  • Makkelijk in gebruik zonder rompslomp. Het kost slechts 30 minuten van je tijd. Tanden reinigen, strips aanbrengen, 30 minuten laten zitten, verwijderen, mond spoelen en als laatste 30 minuten niet eten en drinken. Met als resultaat tot wel 6 maanden lang een stralend wit gebit.
  • Blijf comfortabel thuis, geen afspraken hoeven maken bij de tandarts of tandbleek centraā€™s. Vandaag besteld, morgen in huis zonder verzendkosten.
  • Betaalbare producten waar geen tandarts tegenop kan. Zelf tanden bleken met Witter Gebitā„¢ bespaart je enorme kosten. Deze manier van tanden witter maken vanuit huis is voor herhaling vatbaar. Om extra voordelig klaar te zijn om stralend door het leven te gaan kun je nu profiteren van onze combi-deal!