Witter Gebit
Meteen naar de content

VOORJAAR DEALS! 30% KORTING OP BESTSELLERS

Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

  Wat maakt onze whitening formule veilig?

  Wat maakt onze whitening formule veilig

  Het lijkt het toppunt van een gezonde uitstraling, het hebben van hagelwitte tanden. Het wordt vaak in één adem genoemd met een goede hygiëne en aantrekkingskracht. Twee van de belangrijkste redenen waarom men kiest voor een whitening-product. Een voor de hand liggende vraag die je jezelf al snel stelt indien hier ook jouw interesse naar uitgaat, is hoe veilig tanden bleken nu eigenlijk echt is. Het gaat hier immers wel om het meest kostbare goed dat je bezit: je gezondheid.

  Deze vraag is niet in het kort te beantwoorden. Het ligt eraan welk soort whitening-product er gebruikt wordt, een reguliere of de whitening-formule zoals Witter Gebit aanbiedt (grofweg gezien is dit het verschil tussen een gebit dat blijvende schade op kan lopen en een gebit dat juist krachtiger en gezonder wordt). Verkies je het tandenbleken thuis boven een tandartsbezoek, dan is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet voor het eerste de beste product gaat waar je oog op valt.

  Schadelijke effecten van traditioneel whitening-product

  Maak je gebruik van de reguliere methode, dan is tandgevoeligheid een veelvoorkomend probleem. Dat betekent dat de tandzenuwen gevoelig reageren op bijvoorbeeld warme en kou door het verlies van beschermende lagen om het tandbeen heen. Daardoor komt het tandbeen bloot te liggen, met alle gevolgen van dien.

  Ook essentiële mineralen, zoals calcium en fosfaationen, kunnen door een reguliere manier van bleken verloren gaan uit de tandstructuur. Dat wordt demineralisatie genoemd, waardoor er bijvoorbeeld gaatjes kunnen ontstaan. Ook celbeschadiging kan plaatsvinden aan de tandpulp. Dit kan niet alleen ernstige gevolgen hebben, maar zelfs een onomkeerbaar schadelijk effect hebben. Daarnaast is het risico dat je het tandweefsel verwondt, vanwege het in contact komen met de agressieve chemicaliën die aanwezig zijn in een traditioneel withening-product.

  Maak je gebruik van zo’n tandbleekmiddel, dan vindt er oxidatie plaats. Dit zorgt hier voor de afgifte van vrije radicalen die in contact komen met tandglazuur. Het effect is dat essentiële mineralen worden opgelost en het speeksel ze wegspoelt, wat de tand erg kwetsbaar maakt.

  De Witter Gebit whitening-formule zorgt niet alleen voor een wit maar ook gezonder gebit

  De Witter Gebit 3-in-1 whitening-formule werkt compleet anders, en heeft uitsluitend positieve effecten op het hele gebit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Witter Gebit Whitening Strips Ook hier vindt oxidatie plaats, maar met één belangrijk verschil: er komen namelijk geen schadelijke radicalen vrij. Integendeel zelfs, want de tand wordt juist sterker door de toevoeging van in de loop ter tijd verdwenen mineralen. Dit draagt bij aan een verbeterde weerstand van de tand.

  Het bevat onder meer kaliumnitraat, voor bescherming bij gevoelige tanden. Ook hydroxyapatiet, dat in sommige tandpasta’s voor komt en natuurlijke bouwstenen zijn voor de tanden, is er onderdeel van. Deze toevoeging zorgt ervoor dat er minder gaatjes ontstaan en reduceert tegelijkertijd sterk de kans op het ontstaan van onder meer een tandvleesontsteking. Hydroxyapatiet verwijdert ook aanslag en haalt de natuurlijke witheid van de tanden terug. Tot slot bevat het phtalimidoperoxycapronzuur (PAP), voor een veilige whitening.

  Het is dus van groot belang selectief te werk te gaan bij het zoeken naar het juiste whitening-product. Daarmee maak je het verschil.

  Gratis verzending

  Vóór 22:00 besteld, volgende werkdag in huis

  24/7 De beste service

  Ons team staat klaar om je te helpen

  Veilig online betalen

  Betaal je online aankopen veilig en gemakkelijk

  +7500 Tevreden klanten

  De nummer 1 van Nederland en België in veilig tanden bleken