Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

★★★★★ 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Wat maakt de Witter Gebit™ whitening formule veilig?

Wat maakt onze whitening formule veilig

Het lijkt het toppunt van een gezonde uitstraling, het hebben van witte tanden. Het wordt vaak in één adem genoemd met een goede verzorging en aantrekkingskracht. Twee van de belangrijkste redenen waarom men kiest voor een whitening-product. Een voor de hand liggende vraag die je jezelf al snel stelt indien hier ook jouw interesse naar uitgaat, is hoe veilig tanden bleken nu eigenlijk echt is. Het gaat hier immers wel om het meest kostbare goed dat je bezit: je gezondheid.

Deze vraag is niet in het kort te beantwoorden. Het ligt eraan welk soort whitening-product er gebruikt wordt, een reguliere of de whitening-formule zoals Witter Gebit aanbiedt (grofweg gezien is dit het verschil tussen een gebit dat blijvende schade op kan lopen en een gebit dat juist krachtiger en gezonder wordt). Verkies je het tandenbleken thuis boven een tandartsbezoek, dan is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet voor het eerste de beste product gaat waar je oog op valt.

Schadelijke effecten van traditioneel whitening-product

Maak je gebruik van de reguliere methode, dan is tandgevoeligheid een veelvoorkomend probleem. Dat betekent dat de tandzenuwen gevoelig reageren op bijvoorbeeld warme en kou door het verlies van beschermende lagen om het tandbeen heen. Daardoor komt het tandbeen bloot te liggen, met alle gevolgen van dien.

Essentiële mineralen, zoals calcium en fosfaationen, kunnen ook door een reguliere manier van bleken verloren gaan uit de tandstructuur. Dat wordt demineralisatie genoemd, waardoor er bijvoorbeeld gaatjes kunnen ontstaan. Ook celbeschadiging kan plaatsvinden aan de tandpulp. Dit kan niet alleen ernstige gevolgen hebben, maar zelfs een onomkeerbaar schadelijk effect hebben. Daarnaast is het risico met tanden bleken dat je het tandweefsel verwondt, vanwege het in contact komen met de agressieve chemicaliën die aanwezig zijn in een traditioneel withening-product.

Maak je gebruik van zo’n tandbleekmiddel, dan vindt er oxidatie plaats. Dit zorgt hier voor de afgifte van vrije radicalen die in contact komen met tandglazuur. Het effect is dat essentiële mineralen worden opgelost en het speeksel ze wegspoelt, wat de tand erg kwetsbaar maakt.

De Witter Gebit whitening-formule zorgt niet alleen voor een wit maar ook gezonder gebit

De Witter Gebit™ 3-in-1 whitening-formule werkt compleet anders. Deze unieke formulie is ontwikkeld op basis van veilige en krachtige bestanddelen en heeft uitsluitend positieve effecten op het hele gebit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Witter Gebit Whitening Strips. De bleekformule is veilig en gecertificeerd en is bovendien vrij van het risicovolle waterstofperoxide.
Ook hier vindt oxidatie plaats, maar met één belangrijk verschil: er komen namelijk geen schadelijke radicalen vrij. Integendeel zelfs, want de tand wordt juist sterker door de toevoeging van in de loop ter tijd verdwenen mineralen. Dit draagt bij aan een verbeterde weerstand van de tand.

De revolutionaire Witter Gebit™ formule bevat remineraliserende bestanddelen waaronder kaliumnitraat, voor bescherming bij gevoelige tanden. Ook hydroxyapatiet, dat in sommige tandpasta’s voor komt en natuurlijke bouwstenen zijn voor de tanden, is er onderdeel van. Deze toevoeging zorgt ervoor dat er minder gaatjes ontstaan en reduceert tegelijkertijd sterk de kans op het ontstaan van onder meer een tandvleesontsteking. Hydroxyapatiet verwijdert ook bruine aanslag op tanden en haalt de natuurlijke witheid van de tanden terug. Tot slot bevat het ftalimidoperoxycapronzuur (PAP), voor een veilige whiteningZo kun je zorgeloos en zonder pijn, je tanden witter maken

Het is dus van groot belang selectief te werk te gaan bij het zoeken naar het juiste whitening-product. Daarmee maak je het verschil.