Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

★★★★★ 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Slechte gewoontes voor je tanden

Witter Gebit Tandpasta

Een goede tandverzorging houdt niet alleen je mond en tanden gezond en mooi wit maar ook de rest van je lichaam blijft gezond.
Hieronder vind je een lijst van slechte gewoontes voor je tanden. Deze slechte gewoontes kunnen uiteindelijk leiden tot tandbederf en andere gezondheidsproblemen.

Onvoldoende aandacht geven aan tanden poetsen en mondverzorging

Als je je tanden niet goed genoeg poetst of niet voldoende de juiste zorg geeft, loop je het risico om een ontsteking op de tandvlees te krijgen en zelfs bloedend tandvlees.
Wanneer dit gebeurt, kunnen er via die bloedbaan bacteriën binnendringen en zelfs op lange termijn je leven in gevaar brengen.
Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de bacteriën, die te wijten zijn aan een slechte mond- en tandverzorging, een rol spelen bij diabetes, hart- en vaatziekten.

Tandverkleuringen tegengaan en nauwlettend in de gaten houden

Tandverkleuring moet men steeds nauwlettend in de gaten houden. Zeker als het gaat om inwendige verkleuringen. Inwendige verkleuring tasten het glazuur en tandbeen aan.

Inwendige verkleuringen worden vooral veroorzaakt door:

- Ouderdom: met het ouder worden gaan onze tanden ook achteruit en er kunnen zo inwendige verkleuringen ontstaan
- Wanneer een tandzenuw wordt geraakt werd en afsterft, bijvoorbeeld door een val
- Erfelijkheid, genetisch kan men soms sneller tandverkleuring ervaren
- Door het gebruik van medicijnen (tetracycline: een soort van antibioticum)

De inwendige verkleuringen kan men helaas niet meer vermijden als ze worden veroorzaakt door bovenstaand lijstje. Natuurlijk is een goede tand- en mondverzorging ook al heel effectief. Hier bieden de Witter Gebit™ Whitening Strips ook een oplossing.

Uitwendige verkleuringen worden vooral veroorzaakt door:

- Roken
- Koffie en thee drinken
- Suikerhoudende frisdranken
- Rode wijn en rode sauzen
- Bosbessen en braambessen
- Citrusvruchten
- Azijn

Natuurlijk zou stoppen met al hetgeen dat de oorzaak is van een uitwendige verkleuring, ideaal zijn maar belangrijker is dagelijks een goede tand- en mondverzorging in te voeren zodat verkleuringen geen kans krijgen. Zelf je tanden bleken met de whitestrips van Witter Gebit is een fijne manier om veilig wittere tanden te krijgen. Dit biedt een ideale oplossing voor verkleurde tanden om ze witter te maken en te houden.

 

Thuis tanden bleken met tandenbleekmiddel

Het wordt vaak afgeraden om thuis tanden bleken te proberen wegens de schade op lange termijn. In de meeste tandenbleekmiddelen zit waterstofperoxide of een andere vorm van peroxide. En waterstofperoxide blijkt slecht voor je tandglazuur te zijn bij veelvuldig gebruik en dit kan ook je tandvlees schade toebrengen. 


Tanden bleken door whitening strips kopen

Whitening strips zijn een goede oplossing om makkelijk en snel je tanden weer wit te krijgen. Er zijn natuurlijk ook veel verschillende tussen deze strips.
De Witter Gebit™ Whitening Strips zijn voordelige strips met een veilige en werkzame 3-in-1 whitening-formule. Deze werking heeft veel positieve effecten op je gebit.
De 3-in-1 PAP+ formule bevat:
- Kaliumnitraat dat ervoor zorgt dat je tanden sterker worden en dat zelfs de weerstand ervan verbeterd
- Hydroxyapatiet zorgt voor minder gaatjes en tandvleesontstekingen
- PAP voor een veilige en betrouwbare whitening

Je ziet vaak al veel verschil na een aantal behandelingen met deze whitestrips. Je tanden kunnen in één keer tot wel 3,5 tinten witter worden.
Nog niet overtuigd? Lees dan de verschillende whitening strips reviews op de officiële webshop van Witter Gebit™.

Je tanden wit houden

Je tanden natuurlijk wit maken en houden doe door middel van de juiste tand- en mondverzorging.
Dagelijkse tand- en mondverzorging zorgt voor behoud van een prachtig gebit en voorkomt problemen met je tanden. Hieronder vind je de perfecte verzorging die je tanden nodig hebben om tandverkleuring tegen te gaan.


Meermaals per dag je tanden poetsen
Je poetst je tanden best elke keer na de maaltijd met het gebruik van een de juiste tandenborstel voor je tanden of met een elektrische tandenborstel.

Gebruik de juiste tandpasta met fluoride
De juiste tandpasta gebruiken is ook heel belangrijk voor je mond- en tandverzorging. Neem steeds tandpasta met fluoride voor sterke, mooie tanden.

Regelmatig flossen
Door regelmatig te flossen of een tandenstoker te gebruiken bereik je de onbereikbare plekjes waar je tandenborstel niet aan of tussen kan.

Gebruik van tandplakverklikker
Check regelmatig op achtergebleven tandplak met de tandplakverklikker
Als je een stukje vergeten bent, zal dit rood oplichten zodat je weet waar je nog eens kan poetsen en effectief alle tandaanslag verwijderen.

Gebruik van een tongschraper
Met een tongschraper verwijder je de witte aanslag op je tong en geef je bacteriën geen kans om zich op je tanden te zetten.

Spoelen met mondwater voor een fris gevoel
Naspoelen met mondwater maakt je mond en tanden lekker fris en worden de allerlaatste achtergebleven restjes weggespoeld.