Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Kunnen gevoelige tanden ook worden gebleekt?

Witter Gebit Gevoelige Tanden Bleken Thuis

Je drinkt een koud drankje, nuttigt warme koffie of eet een ijsje. Hartstikke lekker natuurlijk, maar vaak niet voor mensen die een tandovergevoeligheid hebben. Die ervaren juist al snel een erg onaangenaam tot zelfs een pijnlijk gevoel. Misschien hoor jij daar ook wel bij. Het zoveel mogelijk proberen te ontwijken van deze voedingsmiddelen is dan helaas een oplossing die veel mensen aangrijpen om deze pijn niet meer te hoeven voelen. Herkenbaar?

Het is diezelfde groep die vaak ook huiverig is voor het kiezen voor het tandenbleken om wittere tanden te krijgen. Logisch, want ook dat wordt nog vaak in verband gebracht met ongemak en pijn. Toch ligt het er maar net aan voor welke whitening behandeling je kiest. Het is dus allemaal niet zo zwart-wit als dat het misschien lijkt. Ook wanneer je een gevoelig gebit hebt is het gewoon mogelijk om er een plezierige ervaring aan over te houden. Hoe werkt veilig tanden beken? Daar vertellen we je graag meer over.Ā 

Allereerst: de veelvoorkomende oorzaken van tandgevoeligheid

  • Gaatjes - zorgen voor zowel aantasting van het tandglazuur als het tandbeen
  • Tanderosie - veel van ons eten en drinken is te zuur, wat een negatief effect heeft op het tandglazuur en tanderosie veroorzaakt. Ook medicijngebruik kan een belangrijke oorzaak zijn, zoals antidepressiva en bepaalde geneesmiddelen.
  • Teruggetrokken tandvlees - dit is een natuurlijk proces als je ouder wordt, maar kan ook ontstaan door o.a. een tandvleesontsteking of gewoonweg te hard poetsen. Door het terugtrekken van het tandvlees wordt het tandbeen zichtbaar.
  • Slijtage door tandenknarsen - tandenknarsen doen sommigen veelal onbewust als reactie op angst of stress, overdag of tijdens het slapen. De slijtage die hierdoor ontstaat maakt de tand kwetsbaar.

Vermijd met tanden blekenĀ deze schadelijke ingrediĆ«nten

Wil je ondanks gevoelige tanden toch je tanden kunnen bleken, dan is het belangrijk dat je kiest voor tanden bleken zonder peroxide. Dit zijn namelijk agressieve bestanddelen die schadelijk zijn voor het gebit en dragen bij aan het ontstaan van niet alleen extra gevoeligheid van de tanden, maar ook blijvende kwetsbaarheid.

Tandartsen en mondhygiƫnisten gebruiken zelf vaak nog bleekproducten waar deze schadelijke stoffen in zitten. Hoewel in lage dosering van 6%, is dit voor personen met gevoelige tanden al snel nog steeds te veel.

Hiermee is krijgen witter gebit pijnloos, veilig Ć©n effectief

Voor veilig tanden bleken zonder negatieve effecten kun je het beste kiezen voor bleken metĀ de Witter Gebitā„¢ bleekformuleĀ dat bestaat uit PAP, kaliumnitraat en hydroxyapatiet (en dus zonder waterstofperoxide of carbamideperoxide). Dit is een krachtige combinatie van compleet veilige ingrediĆ«nten, wat zelf tanden bleken 0% risicovol maakt, en daarmee tegelijkertijd dus zorgen voor prachtige witte tanden.

Goed nieuws dus voor iedereen die verlangt naar een stralend wit gebit, maar bang is voor eventuele schadelijke effecten, waar tandgevoeligheid het gevolg van is. Je hoeft voor een whitening-behandeling niet eens naar een mondhygiĆ«nist of tandarts. Je kiest gewoon voor eenvoudig tandenbleken thuis met de specialeĀ whitening strips van Witter Gebit. Daarmee weet je zeker dat je goed zit.