Witter Gebit
Meteen naar de content

Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

Op je best in 2024! NU 30% KORTING

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

  Vitamines en Mineralen voor een Gezonde Mond: Alles wat je Moet Weten

  vitamines en mineralen voor gebit

  Een gezonde mond is belangrijk voor ons algehele welzijn, en een juiste inname van vitamines en mineralen kan helpen om dit te bereiken. In deze blog gaan we in op de belangrijkste vitamines en mineralen voor een gezonde mond en hoe je ze in je dieet kunt binnenkrijgen.

  Vitamine C

  Vitamine C is belangrijk voor de productie van collageen, dat essentieel is voor gezond tandvlees en tanden. Ook helpt vitamine C de bloedstroom te bevorderen, wat bijdraagt aan het genezingsproces van je tanden en tandvlees. Bronnen van vitamine C zijn citrusvruchten, aardbeien, broccoli, en paprika.

  Calcium

  Calcium is een belangrijk mineraal voor sterk tandbeen. Ons lichaam gebruikt calcium om onze tanden en botten te versterken, een tekort aan calcium kan leiden tot tandbederf en na verloop van tijd gele tanden veroorzaken. Bronnen van calcium zijn melk, kaas, yoghurt, en sardines.

  Fosfor

  Fosfor werkt samen met calcium om sterk tandbeen te behouden. Het is ook nodig voor de productie van ATP (adenosine trifosfaat), de belangrijkste energiebron voor ons lichaam. Bronnen van fosfor zijn eieren, vis, bonen en noten.

  Vitamine D

  Vitamine D helpt het lichaam calcium op te nemen, wat belangrijk is voor gezonde tanden en tandvlees. Dit draagt bij aan het behoud van witte tanden. Het kan worden verkregen door blootstelling aan zonlicht of door het consumeren van voedingsmiddelen zoals vis, eieren en champignons.

  Fluoride

  Fluoride is een mineraal dat de tanden beschermt tegen tandbederf. Het versterkt het tandglazuur en maakt het minder gevoelig voor bacteriƫle aanvallen. Fluoride kan worden gevonden in tandpasta en mondwater.

  Is het noodzakelijk om supplementen te nemen als je al deze vitamines en mineralen in je dieet opneemt?

  Nee, het is meestal niet noodzakelijk om supplementen te nemen als je een gezond en gevarieerd voedingspatroon hebt. Als je echter specifieke gezondheidsproblemen hebt, kan het raadzaam zijn om een ā€‹ā€‹arts te raadplegen voor advies over aanvullende supplementen.

  Wat zijn de gevolgen van een tekort aan deze vitamines en mineralen voor je gebit?

  Een tekort aan deze vitamines en mineralen kan leiden tot gaatjes en zorgt ervoor dat je tanden eerder geel worden. Daarnaast kan een te lage inname van deze micronutriĆ«nten leiden tot verschillende mondgezondheidsproblemen, waaronder tandbederf, zwak tandbeen, ontstoken tandvlees, en zelfs het verlies van tanden. Een tekort aan vitamine C kan bijvoorbeeld leiden tot bloedend tandvlees en een gebrek aan calcium kan tandbederf veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een ā€‹ā€‹gezonde balans van deze nutriĆ«nten in je dieet te hebben.

  Wat kan ik doen naast voldoende inname van vitamines en mineralen?

  Naast een gebalanceerd dieet met onder andere voldoende groente, vlees en eieren kun je op een veilige manier zelf tanden bleken met de Witter Gebit Whitening Strips. Deze bleekstrips bevatten een speciale whitening-gel die niet alleen je tanden witter maakt, ze bevatten ook ondersteunende ingrediƫnten zoals hydroxyapatiet om je tanden sterk en gezond te houden.

  Een gezonde mond is een gezond lijf!

  De inname van voldoende vitamines en mineralen is niet alleen cruciaal voor een gezond lichaam maar ook voor je mond en tanden. Door gezonde en gevarieerde voeding te consumeren, kun je ervoor zorgen dat je het juiste niveau van deze nutriƫnten in je lichaam hebt.

  Gratis verzending

  VĆ³Ć³r 22:00 besteld, volgende werkdag in huis

  24/7 De beste service

  Ons team staat klaar om je te helpen

  Veilig online betalen

  Betaal je online aankopen veilig en gemakkelijk

  +7500 Tevreden klanten

  De nummer 1 van Nederland en Belgiƫ in veilig tanden bleken