Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Kerstdiner en verzorging van je gebit

Kerstdiner en verzorging van je gebit

Tijdens de kerstperiode staat het eten en drinken vaak centraal. We genieten van lekkere hapjes, feestelijke drankjes en uitgebreide diners met familie en vrienden. Het is belangrijk om tijdens deze feestdagen ook aandacht te besteden aan de verzorging van je gebit. In deze blog geef ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat je gebit gezond blijft tijdens het kerstdiner.

Drink voldoende water

Het drinken van water kan helpen om tandplak te verwijderen en de mond te reinigen. Probeer tijdens het kerstdiner voldoende water te drinken om je gebit te helpen reinigen tussen de maaltijden door.

Kies tandvriendelijke snacks

Er zijn bepaalde snacks die beter zijn voor je tanden dan andere. Zo zijn bijvoorbeeld fruit, noten en kaas tandvriendelijker dan snoep en koekjes. Probeer tijdens het kerstdiner deze tandvriendelijke snacks te kiezen als tussendoortje.

Poets na het eten

Het is belangrijk om na het eten je tanden te poetsen om tandplak te verwijderen en bruine aanslag op tanden te voorkomen. Zorg ervoor dat je na het kerstdiner je tanden goed poetst om de restjes eten te verwijderen. Denk er wel aan om even je mond te spoelen met water voor het poetsen, zo poets je restjes zuren of suikers zo min mogelijk mee.

Let op met suikerhoudende dranken

Veel feestelijke drankjes, zoals glĆ¼hwein en cocktails, bevatten veel suiker. Probeer deze drankjes met mate te drinken om het risico op tandbederf te verminderen. Als je toch een suikerhoudende drank wilt drinken, probeer dan ook voldoende water te drinken.

Gebruik tandenstokers

Tandenstokers zijn een handig hulpmiddel om tussen de tanden te reinigen en tandplak te verwijderen. Gebruik tandenstokers tijdens het kerstdiner om ervoor te zorgen dat er geen eten tussen de tanden blijft zitten.

Laat Whitening Strips je een handje helpen

De Witter Gebitā„¢ Whitening Strips bieden een snelle en effectieve oplossing tegen tandverkleuring. De strips zijn super eenvoudig in gebruik en laten je gebit weer stralen. De whitening-gel op de whitening strips bevat o.a. hydroxyapatiet, dit verwijdert aanslag van je tanden en zorgt voor een natuurlijke witheid. Daarnaast is dit product op basis van PAP (ftalimidoperoxycapronuur), dit is een veilig bleekingrediĆ«nt welke je tandglazuur niet aantast.

Maak een afspraak bij de tandarts

Als je tijdens de kerstperiode geen tijd hebt om naar de tandarts te gaan, maak dan na de feestdagen een afspraak. Zo kun je ervoor zorgen dat je gebit in topconditie blijft en eventuele problemen op tijd worden opgelost.