Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

★★★★★ 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Is Tanden Bleken Schadelijk? Onthulling van Risico’s en Voordelen!

Is Tanden Bleken Schadelijk? Onthulling van Risico’s en Voordelen!

Lachen is een van de krachtigste en eenvoudigste manieren om positiviteit te verspreiden. Talloze studies hebben aangetoond waarom lachen zo cruciaal is voor ons welzijn en onze interacties met anderen: het verbetert de communicatie, bevordert positiviteit en verrijkt ons sociale leven.

Bij het bleken van tanden wordt vaak gebruik gemaakt van bleekmiddelen op basis van peroxide. Maar wat zijn eigenlijk de risico's van tanden bleken met peroxide? Is het schadelijk voor je tanden? Ontdek alles wat je moet weten voordat je besluit om je tanden te bleken.

Is tanden bleken schadelijk?

De meeste middelen die worden gebruikt met tanden bleken bevatten peroxide of andere agressieve chemicaliën. Die kunnen leiden tot demineralisatie, wat resulteert in het verlies van essentiële mineralen uit de tandstructuur. Hierdoor kan er gevoeligheid ontstaan, en ook kan het tandglazuur worden aangetast. Dit kan nadelige gevolgen hebben zoals tandbederf en onherstelbare schade aan het tandweefsel.

Welke risico’s zitten er aan tanden bleken?

Het is belangrijk om te benadrukken dat tanden bleken op zichzelf niet per definitie slecht hoeft te zijn. Het hangt sterk af van de gebruikte middelen welke risico’s tanden bleken met zich meebrengt . Door het gebruik van verkeerde bleekmiddelen kunnen je tanden poreuzer worden. Het nadeel hiervan is dat je tanden gevoeliger worden voor verkleuringen. Wetenschappers raden dan ook af om tanden bleken met een hoog percentage waterstofperoxide te vermijden. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een manier om met zo min mogelijk risico je tanden te bleken.

Tanden bleken zonder risico

Als het om je gebit gaat zal je hier zorgvuldig mee om moeten gaan, je zal ten slotte met een mooie én gezonde lach door het leven willen gaan. Wegens de risico’s op schadelijke effecten voor je tandvlees en tanden is de Europese regelgeving wat betreft het gebruik van peroxide en andere agressieve middelen flink aangescherpt. Het is dan ook goed om te zien dat er krachtig alternatief is dat veilig is voor je tanden: de Witter Gebit™ 3-in-1 whitening formule.

Zorgeloos tanden bleken met Witter Gebit™

Veel whitening methodes kunnen gebitsproblemen veroorzaken maar de Witter Gebit™ 3-in-1 formule werkt compleet anders. Deze innovatieve whitening formule is een bewezen effectieve manier om veilig tanden te bleken zonder peroxide en zonder de schadelijke effecten. Het is ontwikkeld op basis van veilige en krachtige bestanddelen die uitsluitend positieve effecten hebben je gebit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire Whitening Strips van Witter Gebit™.

De Witter Gebit 3-in-1 formule

Na jaren ontwikkeling is een combinatie van veilige en krachtige ingrediënten tot stand gekomen. De formule is vrij van peroxide en agressieve chemicaliën zoals chloor. Zo kun je met een gerust hart je eigen tanden bleken vanuit huis.

Ftalimidoperoxycapronzuur (PAP)

Het nieuwste bleekingrediënt dat je tanden op een veilige manier witter kan maken. Het is een perfect alternatief voor peroxide en draagt bij aan een zorgeloze whitening. Hier vind er ook oxidatie plaats van de moleculen die verkleuring veroorzaken, maar met het belangrijke verschil dat er geen schadelijke bijwerkingen zijn.

Kaliumnitraat

Kaliumnitraat dringt via het glazuur het binnenste van de tand binnen en zorgt hier voor kalmeren van de zenuwen. Dit gaat overgevoeligheid tegen, waardoor het tanden bleken uiterst comfortabel verloopt.

Hydroxyapatiet

Hydroxyapatiet, ook wel bekend als HAP, een mineraal dat als natuurlijke bouwsteen aanwezig is in ons lichaam. Het draagt bij aan het voorkomen van gaatjes en reduceert de kans op ontstekingen, zoals van het tandvlees. Haalt het de natuurlijke witheid van de tanden terug en helpt het bruine aanslag op tanden te verwijderen. Vanwege de positieve werking is dit mineraal al jarenlang aanwezig in gerenommeerde tandpasta’s.

Ga voor een witte én gezonde lach

Investeer in je glimlach en vermijd risico’s met tanden bleken. Het is super belangrijk om met een kritische blik op zoek te gaan naar het juiste whitening product. Zo zorg je ervoor dat je overal op je allerbest kunt verschijn en jarenlang kunt genieten van een prachtige gezonde lach!