Nu 2 + 1 GRATIS! | Bekend van RTL4

Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

De Grootste Mythes over Tanden Bleken Ontkracht

mythes tanden bleken

Rondom tanden bleken bestaan er talloze misverstanden. Veel mensen zijn terughoudend om hun tanden te bleken vanwege verhalen over schadelijke effecten of teleurstellende resultaten. Tijd om de feiten van de fictie te scheiden en de grootste mythen over tanden bleken te ontkrachten.

Mythe 1: Tanden Bleken is Schadelijk voor je Glazuur

Een veelvoorkomende mythe is dat tanden bleken schadelijk is voor je tandglazuur. Dit is echter niet per definitie waar. De veiligheid van het bleken hangt sterk af van de gebruikte producten en methoden. Traditionele bleekmiddelen die waterstofperoxide bevatten, kunnen inderdaad demineralisatie veroorzaken, wat kan leiden tot tandgevoeligheid en andere problemen.

Feit: Veilig Bleken met Innovatieve Ingrediënten

Nieuwe bleekmiddelen zoals Witter Gebit maken gebruik van veilige whitening ingrediënten zoals phthalimidoperoxycapronzuur (PAP). PAP veroorzaakt geen demineralisatie en is zacht voor het tandglazuur, waardoor het een veilig alternatief is voor waterstofperoxide.

Mythe 2: Tanden Bleken Resultaten zijn Niet Langdurig

Er wordt vaak gedacht dat de resultaten van tanden bleken niet lang meegaan. Dit is echter afhankelijk van je levensstijl en mondhygiëne. Factoren zoals het drinken van koffie, thee, rode wijn en roken kunnen de resultaten beïnvloeden en bruine aanslag op tanden veroorzaken.

Feit: Onderhoud is de Sleutel

Je tanden verkleuren na het bleken even snel als voor het bleken; het verschil is vaak dat je de lat voor jezelf hoger hebt gelegd en al gauw went aan een witter gebit. Met de juiste nazorg en mondhygiëne zijn de resultaten van tanden bleken langdurig. Het helpt ook om verkleurende voedingsmiddelen en dranken te vermijden om langer het resultaat te behouden.

Mythe 3: Tanden Bleken Doet Pijn

Een andere veelvoorkomende mythe is dat tanden bleken pijnlijk is. Dit kan waar zijn voor sommige mensen, vooral bij het gebruik van sterke bleekmiddelen met waterstofperoxide. Zijn je tanden al wat gevoeliger, dan kun je helemaal een pijn ervaren bij het gebruik van peroxide.

Feit: Pijnloos Bleken met het juiste Middel

Tanden bleken hoeft niet pijnlijk te zijn wanneer je het juiste bleekmiddel gebruikt zonder agressieve bestanddelen. Sommige whitening producten (zoals Witter Gebit) bevatten zelfs kalmerende ingrediënten zoals kaliumnitraat, wat helpt om de zenuwen in de tanden te kalmeren en gevoeligheid te verminderen. Hierdoor wordt het bleekproces comfortabeler en pijnloos.

Mythe 4: Bleken Werkt Alleen op Je Tandglazuur

Veel mensen denken dat tanden bleken alleen werkt op het tandglazuur en niet op dieper gelegen verkleuringen, waardoor het bleken slechts een beperkt effect oplevert.

Feit: Diepe Verkleuringen Aanpakken

Bleekgel kan zowel inwerken op het tandglazuur als op het onderliggende tandbeen, wat zorgt voor een algeheel witter resultaat. Goede whitening ingrediënten kunnen doordringen tot het tandbeen en verkleuringen afbreken.

Mythe 5: Alleen Tandartsen Kunnen Tanden Veilig Bleken

Er heerst een misvatting dat alleen tandartsen tanden veilig kunnen bleken. Hoewel professionele behandelingen effectief kunnen zijn, zijn er ook veilige opties voor zelf tanden bleken verkrijgbaar.

Feit: Veilig Zelf Bleken met een Goed Product

Er zijn tandenbleekproducten verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor thuisgebruik. Het is echter wel belangrijk om voor het juiste product te kiezen, er zijn namelijk veel bleekproducten die geen effectieve ingrediënten bevatten of zelfs schadelijk voor je gebit zijn. Kies altijd voor een product met veilige ingrediënten dat grondig getest is om ervoor te zorgen dat het geen schade aanricht aan je tanden of tandvlees.

Mythe 6: Alle Whitening Producten zijn Hetzelfde

Veel mensen denken dat alle whitening producten hetzelfde zijn, maar de kwaliteit en veiligheid kunnen sterk variëren.

Feit: Kies Kwaliteit boven Kwantiteit

Het is belangrijk om te kiezen voor producten die bewezen veilig en effectief zijn. Let zoals hierboven benoemd bij de aankoop van whitening producten op de ingrediënten en bekijk beoordelingen en keurkerken om er zeker van te zijn dat je een betrouwbaar product gebruikt.

Mythe 7: Tanden Bleken is Alleen voor bepaalde Types

Er is een misvatting dat tanden bleken alleen geschikt is voor jongeren of mensen die obsessief bezig zijn met hun uiterlijk. Dit idee weerhoudt veel mensen ervan om tanden te bleken.

Feit: Iedereen Kan Profiteren van Wittere Tanden

Tanden bleken is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Of je nu jong of oud bent, professioneel werkt of gewoon je zelfvertrouwen wilt vergroten, een mooie witte lach kan voor iedereen een positief effect hebben. Het is nooit te laat om te investeren in je gebit en je zelfvertrouwen te vergroten.

Mythe 8: Resultaten van Tanden Bleken zijn Onnatuurlijk

Sommige mensen denken dat het resultaat van tanden bleken er onnatuurlijk uitziet en dat iedereen kan zien dat je je tanden hebt gebleekt.

Feit: Natuurlijke Witheid met Moderne Technieken

Met de moderne technieken en formules van vandaag kunnen je tanden natuurlijk wit worden zonder er onnatuurlijk uit te zien. De Witter Gebit Tandenbleekset is ontworpen om je tanden witter te maken terwijl de natuurlijke look behouden blijft. Je kunt zelf bepalen wanneer je tevreden bent met het resultaat en stoppen bij een witheid die past bij je eigen tandkleur. Het doel is een gezonde lach die er verzorgd uitziet.

Mythe 9: Tanden Bleken is Tijdrovend en Moeilijk

Er bestaat een misvatting dat tanden bleken een ingewikkeld en tijdrovend proces is dat alleen door tandartsen kan worden uitgevoerd.

Feit: Eenvoudig en Snel Thuis Bleken

Een specialist met speciaal ontwikkelde producten die eenvoudig te gebruiken zijn vanuit huis, zoals Witter Gebit, maakt het mogelijk om tandartsresultaten te behalen vanuit huis. Met deze producten kun je met korte en makkelijke behandelingen zelf aan de slag. Het vereist geen speciale vaardigheden of apparatuur en is erg efficiënt, en je kunt vaak al na een paar keer resultaat zien.

Mythe 10: Tanden Bleken is Erg Duur

Sommige mensen denken dat tanden bleken een dure procedure is die alleen toegankelijk is voor degenen met veel geld.

Feit: Betaalbare Opties voor Iedereen

Tanden bleken bij de tandarts is over het algemeen duur. Zoals besproken hoef je gelukkig niet meer per se naar de tandarts om je tanden witter te maken. Er zijn betaalbare opties beschikbaar voor het bleken van je tanden. Zorg er wel voor dat het veilig is voor je gebit en dat de werking onderbouwd is.

Mythe 11: Tanden Bleken Beschadigt Je Tandvlees

Een andere veelvoorkomende mythe is dat tanden bleken je tandvlees kan beschadigen en pijnlijk kan maken.

Feit: Veiligheid Voorop

Bij correct gebruik en met het juiste middel is tanden bleken veilig voor je tandvlees. Je wil graag kiezen voor iets dat zowel zacht is voor je tanden als tandvlees, en eventueel beschermende ingrediënten bevat om irritatie te voorkomen. Het is ook belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en niet langer te bleken dan aanbevolen.

De Waarheid over Tanden Bleken

Er zijn veel mythes rondom het bleken van tanden, maar de waarheid is dat het een veilige manier kan zijn om een mooie lach te krijgen, mits je het juiste product gebruikt. Kies voor betrouwbaarheid en een krachtige maar veilige bleekformule, zo kun je genieten van mooie witte tanden zonder zorgen. Laat je niet ontmoedigen door misverstanden en ga voor de beste versie van jezelf met een stralende lach!