Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜… 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Nazorg na het tanden bleken: Wat mag er wel en niet?

Nazorg na het tanden bleken: Wat mag er wel en niet?

Veel mensen streven naar een schoon en vooral een wit gebit. Helaas is het niet altijd mogelijk om het gebit wit te krijgen of te houden door simpelweg te poetsen, en daarom kiezen mensen er vaak voor om hun tanden te bleken. Er zijn veel bizarre middeltjes die mensen gebruiken om bruine aanslag op tanden zelf te verwijderen, zoals peroxide, baking soda met citroensap en zelfs houtskool. Het bleken van tanden met verkeerde middelen kan leiden tot beschadiging van het glazuur van de tanden. Als je vervolgens ook nog de verkeerde voedingsmiddelen eet dan kan dit een erg negatieve impact hebben op je gebit. Het is daarom belangrijk om te weten wat je je wel en niet mag eten na het tanden bleken.

In dit artikel gaan we je vertellen wat je wel en niet mag eten na het tanden bleken. Mag je Ć¼berhaupt je tanden poetsen na het bleken? Wat mag je wel en niet eten? Zijn er speciale richtlijnen voor de nazorg na het bleken van tanden? Lees verder om erachter te komen wat je moet doen om je tanden te verzorgen na het bleken.

Wat mag je eten na het tanden bleken?

Na het bleken van je tanden met het juiste middel, kun je in principe alles eten en drinken. Het is alleen wel verstandig om binnen 24 uur na het bleken geen producten met veel kleurstoffen te eten. Met drinken kan het verstandig zijn om bepaalde vruchtensappen en koffie even te vermijden. Het beste is om voedsel en dranken te consumeren die wit of helder zijn. Het bleken van tanden maakt het tandglazuur tijdelijk ietsje poreuzer, dit herstelt zich snel weer maar het zou jammer zijn als je het resultaat nadelig beĆÆnvloedt door bijvoorbeeld een glas rode wijn te drinken kort na het bleken.
Er zijn ook voedingsmiddelen die juist bijdragen om je gebit gezond en sterk te houden. Bepaalde vitamines en mineralen voor een gezonde mond kun je soms onbewust tekort komen. Doorgaans is het goed om hier rekening mee te houden, helemaal na het bleken van je tanden.

Mag je kleurstoffen eten na tanden bleken?

Het is verstandig om binnen 24 uur na het bleken niet te veel kleurstoffen tot je te nemen. Op het moment dat je tanden namelijk zijn gebleekt kunnen de poriƫn van je tanden (ja, je tanden hebben poriƫn) tijdelijk wat meer open staan. Wanneer je veel kleurstoffen consumeert zoals het geval is met bijvoorbeeld rode wijn of koffie, kun je het effect van het bleken van je tanden verminderen. Het is dus beter om heldere voeding of helder drinken te nemen wanneer je net je tanden hebt gebleekt.

Mag je brood eten na tanden bleken?

Je kunt zeker brood eten na het bleken van je tanden. In brood zitten geen overmatige kleurstoffen die het resultaat van het bleken kunnen tegenhouden. Hierdoor is brood Ć©Ć©n van de meest neutrale voedingsmiddelen die je kunt eten nadat je je tanden hebt gebleekt.

Welke tandpasta kan ik het beste gebruiken?

Na het bleken van je tanden is het belangrijk om je tanden gezond en sterk te houden. Daarnaast is het ook fijn dat je je tanden wit blijft houden. De meeste tandpasta's bevatten enkel de traditionele ingrediĆ«nten of houden je tanden enigszins wit maar met nadelige effecten. Daarom is er de Witter Gebitā„¢ PAP+ Tandpasta ontwikkeld. Deze tandpasta is toonaangevend in remineraliserende whitening. Dit houdt in dat het de verdiende zorg draagt voor je tanden en dat je tanden mooi wit blijven.

Wat is de beste aanpak na het bleken van je tanden?

De vraag is misschien niet wat je wel en niet mag eten na het bleken van tanden, maar of het Ć¼berhaupt verstandig is om te eten na het bleken van tanden. Een reeks behandelingen van 1 Ć” 2 weken met de Witter Gebit Whitening Strips kan heel gemakkelijk als avondritueel, nadat je voor de laatste keer die dag je tanden hebt gepoetst. Na het poetsen van je tanden gebruik je de whitening strips op schone en droge tanden, tot de behandeling na 30 minuten klaar is. Vervolgens kun je lekker je bed induiken. Zo kun je genieten van wittere tanden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de impact voeding en dranken op je tandkleur vlak na het bleken.

Welk bleekmiddel is nou de beste optie voor je tanden?

Veel bleekproducten bevatten peroxide. Dit brengt alleen wel het risico met zich mee op tandgevoeligheid, door de oxidatie op je tandglazuur kunnen je tanden poreuzer worden. Dit kan op de lange termijn schadelijk zijn voor je tanden. Bovendien is het gebruik van peroxide in bleekproducten aan banden gelegd door de wetgeving in Nederland. Daarom is het verstandiger om te kiezen voor een bleekproduct zonder peroxide, zoals dat van Witter Gebit.

Witter Gebitā„¢: veilig en effectief

Wanneer je kiest voor een bleekmiddel wil je uiteraard gaan voor iets dat goed werkt, waar je tanden dus effectief witter van worden. Daarnaast is het belangrijk dat het bleekmiddel je tandglazuur of tandvlees niet beschadigd.
De Witter Gebit 3-in-1 whitening formule is een speciale formule die de voordelen van peroxide heeft, maar dan zonder schadelijke bijwerkingen. De ontwikkelde formule is een ware uitkomst op het gebied van veilig tanden bleken door middel van de juiste combinatie aan unieke whitening ingrediƫnten. Je tanden worden hierdoor witter Ʃn je voorkomt tandgevoeligheid.
De revolutionaire whitening formule bestaat o.a. uit PAP+ dat een krachtig blekende werking heeft op je tanden. Dankzij de remineralisende bestanddelen zoals hypdroxyapatiet en kaliumnitraat wordt tandgevoeligheid voorkomen en blijven je tanden gezond en wit.

Witte tanden thuis creƫren

Als je ervoor kiest, is het ook belangrijk om de juiste stappen te volgen die zijn beschreven in de gebruiksaanwijzing. Je tanden bleken thuis met de producten van Witter Gebit is verder vrij eenvoudig. Zoals hierboven beschreven zijn de whitening producten niet alleen makkelijk in gebruik maar het gebruik is ook veilig voor je tandglazuur. Zo kun je met een gerust hart zelf je tanden witter maken, comfortabel vanuit huis.
Om het beste resultaat te behalen, is het belangrijk om te zorgen dat je tanden goed schoon en droog zijn voor de behandeling. Zo kan de whitening gel optimaal zijn werk doen.
De nazorg voor je tanden is ook van belang. Dit omvat het vermijden van kleurstoffen en donkergekleurde voedingsmiddelen en dranken. Daarnaast is het aangeraden om je tanden te poetsen met speciale tandpasta voor witte tanden, om je tanden gezond en wit te houden. Als je je tanden bleekt met Witter Gebit, mag je een prettige ervaring verwachten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beschadiging van het glazuur.