Voor 22:00 besteld, morgen GRATIS geleverd

NU 30% KORTING Bekend van RTL4

★★★★★ 4.4/5.0 Klantenbeoordeling

Een Optimaal Verzorgd Gebit tijdens Vakantie

Een Optimaal Verzorgd Gebit tijdens Vakantie

Heerlijk vakantie! Het ultieme moment om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en volledig te ontspannen. Maar pas op: juist in deze ontspanning schuilt het gevaar om de zorg voor je mondhygiëne te verwaarlozen. Bovendien zijn onze eet- en drinkgewoonten op reis vaak minder gezond, wat niet bevorderlijk is voor onze tanden. Met deze handige tips kun je ook tijdens je vakantie een mooie verzorgde lach behouden.

Neem je eigen producten mee

In het buitenland kunnen tandverzorgingsproducten zoals tandpasta of tandenstokers lastiger verkrijgbaar of duurder zijn, dus is het verstandig om ze altijd zelf mee te nemen. Bovendien wordt in sommige landen afgeraden om kraanwater te drinken. Zorg er daarom voor dat je een flesje mineraalwater bij de hand hebt om je mond te spoelen na het tandenpoetsen. Als je met het vliegtuig reist, stop dan je producten in je handbagage. Zo heb je ze binnen handbereik als je vastzit op een luchthaven of als je ingecheckte bagage verloren gaat. De Witter Gebit tandpasta voor witte tanden mag je overigens gewoon meenemen in je handbagage.

Pak een momentje voor je gebit

Het loslaten van je dagelijkse routine tijdens vakanties is heerlijk, maar probeer toch minstens één keer per dag een moment te vinden voor je mondverzorging. Het liefst vlak voor het slapengaan. Zie het als een moment van zelfzorg - gegarandeerd dat het je helpt om helemaal tot rust te komen.

Let op bepaalde voeding en drank

Geniet met volle teugen van je vakantie, en probeer toch ook bewust te zijn van wat je eet en drinkt:

  • Drink suikerhoudende drankjes en cocktails met een rietje om de vloeistof weg te houden van je tanden. En wissel af met voldoende water.
  • Bereid gezonde snacks voor een dagje uit.
  • Heb je zin in een zoete snack? Spoel achteraf je mond met water om de overtollige suiker weg te spoelen, zodat deze niet op je tanden blijft plakken.
  • Heb je geen eten of water bij de hand? Neem altijd een pakje suikervrije kauwgom mee. Door te kauwen wordt het speeksel in je mond aangevuld, waardoor overtollige bacteriën worden weggespoeld.

Gebruik Whitening Strips voor vertrek

Ik ga op vakantie en ik neem mee... een stralende lach Tandverkleuring kan namelijk je vakantie flink verpesten, vooral als je graag stralend op foto's wilt staan en met zelfvertrouwen wilt lachen. Voordat je op vakantie gaat, is het daarom een goed idee om je glimlach te verzorgen met behulp van whitening strips van De Witter Gebit. Het is een kleine moeite en het geeft je een heerlijk gevoel tijdens je vakantie.